Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Wel is het jouw schuld dat je het extra geld hebt uitgegeven.

Ik Heb Schulden Bij een daling van het inkomen is in sommige gevallen draagkrachtmeting mogelijk. Als er al maximaal beslag was gelegd, hoeft u niet meer te betalen. Wel wordt deze geacht mee te betalen aan de kosten van huishouding. Weet u zelf een koper die een gunstige prijs biedt, meldt dit dan aan de financier. Ook ontruimingen van woningen van gezinnen met kleine kinderen komen voor. Dat hangt af van de voorwaarden voor declaratie van ziektekosten bij uw verzekeraar. Tja bedoel je echt heel zwaar,dan is het misschien verstandig om bij 1 of andere instantie aan te kloppen die je kan helpen je leventje weer op orde te krijgen. Jij maakt een fout door het geld meteen op te nemen en op te maken. De theorie is mij bekend, maar de praktijk is toch anders.

Het ene gat met het andere dichten maakt je probleem uiteindelijk groter. Je had het geld moeten laten staan en rente incasseren totdat ze het terug zouden eisen. Het alleen melden van het probleem is hier absoluut niet voldoende. Laatste smoelenEr staan nog geen smoelen in dit boek. Vervolgens staat er iets wat je niet meer zeker weet.

Natuurlijk is het fout ingeven van getallen door anderen niet jouw schuld.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.