Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Over zowel de boete als het meerinkomen moet je rente betalen.

Kredietverstrekkers mogen maar een bepaalde rente vragen. Een kortlopende schuld is omgezet in een langlopende schuld. Als je dat hebt geleerd, ben je ook in staat schulden af te lossen.

Kan je de bekende rente niet betalen dan moet je niet roodstaan. Het kan ook zo zijn dat het een kortlopende schuld is die omgezet is in een langlopende schuld. Over zowel de boete als het meerinkomen moet je rente betalen. Omschrijving vermogen op bankrekeningen, spaarbewijzen etc. Volgens DSB-klanten gaat die hulp niet verder dan de opgelopen schuld oversluiten tegen een lage rente. Zet je je studiefinanciering dat jaar tijdelijk stop? Dan moet je je kaart uiterlijk op de vijfde werkdag in de maand waarop het recht op studiefinanciering wordt beŽindigd, inleveren. Dit percentage is de wettelijke rente plus een verhoging van 12 procent. Even ander voorbeeldje hoe je de schulden ingewerkt word. Deze gedachte is in tegenstelling tot vroeger niet meer zo vanzelfsprekend.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.