Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Maak een overzicht van uw schulden en bepaal met een maandbegroting hoeveel u kunt afbetalen.

Maak een overzicht van uw schulden en bepaal met een maandbegroting hoeveel u kunt afbetalen. Alle informatie die we hierboven hebben gegeven voor hardhouten meubelen geldt ook voor teak houten meubelen. Onder begroting verstaan we zowel de jaarbegroting als de gemiddelde maandbegroting. Zowel aluminium als Batang hout heeft een zeer lange levensduur.

Ook andere groepen in de samenleving, zoals bejaarden of eenoudergezinnen, kunnen als groep moeilijk of niet-vermijdbare kosten hebben. Drinkt u uitsluitend frisdrank om uw dorst te lessen, of ook wel eens water? Elke dag fris en wijn tussendoor en bij de maaltijd is van invloed op wat u aan voeding en versnaperingen uitgeeft. Een gezin bestaat uit een vader, een moeder, een jongen van 11 jaar en een meisje van 13 jaar oud.

Houd een vast bedrag per week aan voor de boodschappen. Op een groot aantal terreinen hebben wij die professionals. De levensduur van uw hardhouten tuinmeubelen verlengt u door ze na het zomerseizoen binnen in een geventileerde ruimte op te slaan. Als u voor meerdere dagen tegelijk inkoopt, en ook met koken rekening houdt met de volgende dag, kunt u tijd ťn geld besparen. Het kan handig zijn dit bedrag op een vaste dag van de week contant op te nemen.

Uitgangspunt bij de NIBUD-methode van budgetteren is de begroting. Ook is het belangrijk te weten wat het Bureau Krediet Registratie doet en wat u moet doen bij dreigende problemen. En na een maandje of twee weet u wat u besteedt aan bijvoorbeeld eten en drinken. Deze meubelen zijn licht in gewicht en onderhoudsarm. Wanneer iemand het salaris per vier weken uitbetaald krijgt, zou in principe een jaar natuurlijk ook kunnen worden verdeeld in 13 perioden van vier weken. Tref vervolgens een regeling aan met de schuldeisers. Op zaterdag 9 december is ons unieke project gestart in Rotterdam,. De keuze van deze uitgaven is mede sociaal bepaald, en onder meer afhankelijk van het welvaartsniveau van een land. In het basispakket vallen de noodzakelijke uitgaven aan voeding, wonen, kleding, gezondheid, verzekeringen, informatie krant en dergelijke.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.