Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Letterlijk zegt de wet dat u meer schulden moet hebben.

Dwangbevel Schuld Regelen Particulieren Na die periode is iemand definitief verlost van zijn schuld. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij mensen met een hoog inkomen. Dan moet de schuldhulpverlener gemeente proberen alsnog een akkoord tot stand te brengen. Ik ben 65 jaar en met pensioen en werk gemiddeld twee uurtjes per week tegen een bepaalde vergoeding als beheerder van een pand. Letterlijk zegt de wet dat u meer schulden moet hebben.

Al met al is het een zware regeling, maar na drie jaar kan je dan wel opnieuw beginnen, zonder schulden. Als deze in Nederland woont, wordt dat niet vermeld. Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen, dan bent u beiden aansprakelijk voor de schuld en moet u beiden de schuldsanering doorlopen. Het is de bedoeling dat zij hem tijdelijk onderdak verschaft.

In de meeste gevallen draagt de gemeente de kosten voor schuldhulp. Per 1 juli krijgen we weer een forse huurverhoging voor onze kiezen, terwijl ons inkomen door vut en straks pensionering aanzienlijk daalt. Als uw schuld echter beperkt blijft tot een paar honderd gulden, dan moet eigenlijk een andere oplossing mogelijk zijn. Dit kan betekenen dat u zelf wat meer kunt betalen aan de aflossing. Het is moeilijk beschuldigingen tegen notarissen hard te maken. Een lening is iets wat je je moet kunnen veroorloven. Een schuldeiser kan ook beslag leggen op uw loon of uitkering, en zelfs op goederen. Bent u getrouwd buiten gemeenschap van goederen, dan blijft uw partner buiten de schulden en dus ook buiten de schuldsanering.

Daarnaast is het zo dat als u tijdens de schuldsanering werk vindt, uw eigen besteedbare budget groter wordt. Als er hypotheek staat betekent dat dat het volle bedrag is opgenomen. Als bovenop de beslagvrije voet nog een nominaal bedrag wordt gezet omdat de schuldenaar anders niet rond kan komen. Na afloop van de termijn van de erfpacht vervalt de grond weer aan de gemeente. Hoe groter de schuld, des te moeilijker het is om er weer uit te komen.

Ja, deze schuld moet worden ingediend en geverifieerd door de bewindvoerder. Steinke trok zich op tijd terug en is tegenwoordig als Amlyn B. Bij beslag en faillissement kunt u nog jarenlang worden achtervolgd door uw schulden. Leg de situatie uit en maak uw zorgen en gevoelens kenbaar. Ook worden er veilingbiljetten aan de te veilen panden gehangen. Ook de algemene bepalingen uit het contract kunnen interessant zijn.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.