Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Het toestaan van een flexibele aflossing is overigens wel verstandig.

Lenen Van Ouders Test uw kennis! Zeven vragen over het nieuws van de afgelopen dagen. Een eerste baan, een eerste stap naar een toekomst met wellicht uw eigen huis. Voor jonge mensen of starters is het vaak lastig om een huis te kopen vanwege hun lage inkomsten. Spreek af wanneer je terugbetaalt en houd je aan die afspraak. De aanvraagprocedure duurt in de regel ongeveer twee weken.

Om te mogen deelnemen moet u in ieder geval een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten. Nederlanders zijn de afgelopen jaren behoorlijk prijsbewuster geworden. Ook deze kolf werkt met een piston, die aan het motordeel vast zit. Het koophuis dat je op het oog hebt, is net te duur. Elke deelnemende gemeente heeft eigen voorwaarden opgesteld voor deelnemers aan de Starterslening.

Bij een doorlopend krediet, mag je tot een bepaald bedrag geld opnemen. Het is dan erg sneu als je zelf weer een nieuwe kolf moet kopen voor je eigen baby. Vaak is uw inkomen nog niet toereikend genoeg om een hypotheek voor een leuk huis in een mooie stad of dorp aan te gaan.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.