Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Het rijke Westen verbruikt bijna alle grondstoffen in de wereld.

Schulden Derde Wereld In het democratisch systeem is de stemgerechtigde verantwoordelijk voor de acties van de regering. Democratie en een rechtstaat zijn volgens jou de oplossing voor armoede en een onevenwichtige welvaartverdeling op deze aardkloot. Er zijn schattingen dat er elke dag wel ergens in India zo'n moord, wordt begaan. Een andere oorzaak van de toename van kinderarbeid is de bevolkingsgroei. De schuld van regeringen en overheden, niet van 'ons'.

De EEG-perikelen en Pasta-oorlogen met de Amerikanen zijn dan ook verleden tijd. Daartegenover wordt mannen geleerd dat ze de baas in huis zijn en dat vrouwen onder hun gezag staan. Als hun mannen overtuigd zijn is een belangrijke stap gezet. Zij horen immers de belangrijkste leermeester te zijn van hun vrouw. Een groot deel van de werkende kinderen van India is straatkind.

De Schone Kleren Kampagne is een actie van meer dan 25 Nederlandse en Belgische organisaties. Maar ja, zo steven we teminste af op een burgeroorlog binnen de EU. Praag en Nice kan een drama zijn voor het kapitalisme, maar ook voor ons. De beweging van migranten wil een Europese demonstratie in Marseille organiseren. Over het algemeen is de positie van arme vrouwen nog veel slechter dan die van hun echtgenoten. Het bestaan van kinderarbeid is het gevolg van diverse andere problemen. Onze boeren behoeven dan niet meer geplaagd te worden met superheffingen en te lage opbrengsten voor hun producten. Vooral van de streek rond Napels is bekend dat er vele duizenden kinderen werken in ateliers waar merkkleding wordt gemaakt. Het niet vrij zijn, en het niet kunnen produceren zonder dat de overheid ingrijpt zijn de belangrijkste redenen voor armoede.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.