Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Gisteren inventariseerde de belastingdienst in het bedrijfspand van Tel Sell de inboedel.

Huurovereenkomsten liepen deels via de Stichting Solide Baan. Zelfs de koffiekoppen werden bestickerd in afwachting van de hoogste bieder. Alle overschrijvingen werden gedaan door mevrouw Wasch. Met betrekking tot de huur is nog niet alles duidelijk. Zowel het onroerend goed als de inventaris is verkocht. In veel gevallen waren er lopende procedures tegen de verschillende vennootschappen.

Maar in tegenstelling tot de blijde lieve toppiejoppie gezellie wereld van Hyves, geven wij geen EnDanDit-quake en introduceren we geen smilies. Verder zijn er talrijke vorderingen ingediend door of namens ex personeelsleden. Er zijn momenteel 4 gebruikers en 81 gasten online. Nee, dit is duidelijk een geval van evolutie, mentaal verdorven bedrijven als TellSell hebben duidelijk minder overlevingskansen dan bijvoorbeeld een Action. Hoe die verrekening in zijn werk ging moet nog onderzocht worden. Met betrekking tot de tweede reden is niet alles duidelijk. Ik vond de Tabel-Mate zo'n succes, ik wil er nu nog 1 bestellen. De saldi op verschillende bankrekeningen zijn opgevraagd.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.