Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiële wanorde!

Een samenlevings contract of een geregistreerd partnerschap is anders.

Schuldeisers Geld Verhalen Partner Privé-schuldeisers van vennoten, kunnen voor het verhaal van hun vordering geen beroep doen op het vermogen van de V. Omdat een stichting geen aandeelhouders kent, zal dat probleem zich bij een stichting niet voor kunnen doen. Bedenk wel dat schuldeisers van aandeelhouders in een B. Waarom is mij niet duidelijk, want met de opbrengst konden de tekorten worden weggewerkt. Vanwege deze beperking van aansprakelijkheid, kunnen schuldeisers bij een B.

Een stichting kan snel en voor relatief weinig geld worden opgericht. Sowerberry, de doodgraver is de leermeester van Oliver. Amy Little Dorrit is de spil van de familie, zij ziet mensen veranderen door het geld. David is een jongen die het allemaal nog niet weet en zich erg laat leiden door andere, sterkere persoonlijkheden. Als dit afgescheiden vermogen niet genoeg is om de schulden te voldoen, dan kunnen de zaakschuldeisers voor de gehele schuld bij het privé-vermogen van elk van de vennoten terecht. Deze bestaat uit twee of meer personen die samen een bedrijf uitoefenen. Er is totaal geen sprake van een samelevings contract of geregistreerd partnerschap, maar dat schijnt niet nodig te zijn om beslag te leggen.

Totdat het geld verkeerd beheerd wordt en er helemaal niets over blijft. Vader Dorrit zit in de gevangenis vanwege schulden, de rest van de familie woont er bij in dat was normaal in die dagen. Hij heeft er alles voor over om zijn geld terug te krijgen en wraak te nemen op grootvader. Na het overlijden van David's moeder trouwt Peggotty met Barkis. Me dunkt trouwens dat als er kostgelkd wordt betaald en je partner een eigen kamer heeft je wellicht kan aantonen dat er wel een duidelijke scheiding is. De rust en de kans om opnieuw financieel te beginnen is prettig. Quilp vindt het gezichtsverlies bijna nog erger dan het verliezen van zijn geld.

Een samenlevings contract of een geregistreerd partnerschap is anders. Hun positie is dezelfde als die van vennoten binnen een V. Jij en je partners zijn dan de vennoten of firmanten. En als de inboedel van jullie samen is dan mag er sowieso beslag op worden gelegd. Nu zit ik dus zonder geld en de bank gaat het huis verkopen.

Als al het geld op is trouwt zij met Arthur Clennam, een vriend van de familie. Ik zie dat hij zijn best doet om alle zaken op orde te krijgen en het enige wat ik kan doen is van de zijlijn hem steunen. Hierboven is al opgemerkt dat privé-schuldeisers van de aandeelhouders in een B. Wij zijn bezig met een zaak tegen Stichting Schuldenvrij Leven te Oldenzaal. Dat leveranciers geld willen zien is natuurlijk normaal, maar dat een leverancier waar ik ruim 40 jaar zaken mee heb gedaan er een gerechtelijke procedure van maakt, dat vind ik absurd.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciële instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij één van die officiële instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.