Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

De waarde die de woning in verhuurde staat opbrengt, bij een gedwongen openbare verkoop.

Openbare Verkoop Belastingdienst Als u niet op tijd betaalt, kan de Belastingdienst de volgende maatregelen nemen. Als er al maximaal beslag was gelegd, hoeft u niet meer te betalen. Dit is een navigatie mogelijkheid tussen de Belastingdienst, Douane en Toeslagen. De woning is vrij van huur en gebruik, en wordt dus niet verhuurd aan en bewoont door een ander. Bent u het niet eens met die beslissing, dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij de inspecteur van de Belastingdienst. De waarde van de woning wanneer deze in normale omstandigheden verkocht wordt. De Belastingdienst beslist per geval of u in aanmerking komt voor uitstel van betaling of een betalingsregeling. De waarde van de woning wanneer die bij onderhandse verkoop binnen een beperkte verkooptermijn verkocht moet worden.

De bezitter van een eigen huis kan bij de Belastingdienst een aanvraag indienen om de geschatte belastingteruggave alvast maandelijks terug te ontvangen. Om beslag te kunnen leggen moet het incassobureau een deurwaarder inschakelen. De waarde van de woning wanneer deze in normale omstandigheden verkoopt terwijl de woning is verhuurd aan, en bewoont door een ander. Doorgaans is een appartement verzekerd via de Vereniging van Eigenaren. De waarde van de woning, wanneer u deze in normale omstandigheden verkoopt. Deze waarborg-som wordt dan bij de notaris gestort en blijft staan totdat de overdracht bij de notaris is gepasseerd. De waarde van de woning, wanneer die bij onderhandse verkoop binnen een beperkte verkooptermijn verkocht moet worden. Meestal wordt de storting vervangen door een bankgarantie. Bij een daling van het inkomen is in sommige gevallen draagkrachtmeting mogelijk.

Derdenbeslag is bijvoorbeeld beslag op een deel van uw inkomsten of uitkering. De bank moet u dan weer over uw rekening laten beschikken. De prijs, die bij langdurige verpachting als bedoeld in de Pachtwet door de meest biedende gegadigde zou zijn betaald. Nee, alleen uw ex-partner heeft een regeling met de schuldeisers getroffen. Bij appartementen wordt de herbouwwaarde niet vermeld. Dat hangt af van de voorwaarden voor declaratie van ziektekosten bij uw verzekeraar. De herbouwwaarde van een woning, is het bedrag dat nodig is voor de herbouw van het verzekerde gebouw, direct na het voorval op dezelfde locatie en met dezelfde bestemming.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.