Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

De tweede groep zijn de studenten die al vier jaar gestudeerd hebben, geen recht meer hebben op een basisbeurs en die dus de volledige studiefinanciering lenen.

Lenen Ib De tweede groep zijn de studenten die al vier jaar gestudeerd hebben, geen recht meer hebben op een basisbeurs en die dus de volledige studiefinanciering lenen. Deze folder is voor de student of scholier die een aanvullende beurs wil en van wie de ouders in het buitenland wonen. Als je daar geen zin in hebt, of je tijd liever in je studie steekt, kun je dat geld lenen. In de folder staat wat je mogelijkheden voor studiefinanciering zijn in het middelbaar beroepsonderwijs. In deze folder leest u meer over studiefinanciering en de berekening van deze ouderbijdrage. In deze folder vind je informatie over alles wat met de OV-studentenkaart te maken heeft.

Dat geeft je meer financi√ęle ruimte om te werken aan je toekomst. Een bijbaantje is mogelijk of een bijdrage van je ouders. De resterende 250 euro kun je zelf bij elkaar scharrelen door een bijbaantje te nemen. De overheid gaat ervan uit dat u en uw kind ook meebetalen aan de studie. Deze weblog is gemaakt door Berry en draait op WordPress. Wie in de toekomst niet snel genoeg studeert kijkt dus al snel tegen een torenhoge studieschuld aan. In deze folder staat informatie over studiefinanciering en uw ouderlijke bijdrage.

In de folder staat wat je mogelijkheden voor studiefinanciering zijn in het hoger onderwijs.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.