Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

De opstal verzekering, vaak verplicht bij het hebben van een eigen huis.

Opstal Verzekeringen Verder is een opstalverzekering vaak wel verplicht voor het krijgen van een hypotheek. Veel mensen kunnen weer van zorgverzekeraar veranderen. Doen ze dat niet hoort het bij hun kosten en kunnen hun het op hun opstal verzekering verhalen. Van verzekeren wordt je financieel niet beter, tenzij je fraudeert natuurlijk.

De opstalverzekering verzekert namelijk de herbouwkosten materiaal plus loonkosten van het huis op het moment dat dit helemaal verloren is gegaan. Hier wordt de definitie van gokken vermeld, verzekering valt in deze definitie en dus is het afsluiten van een verzekering haraam. En zelfs een woonhuis of opstal verzekering is niet verplicht dit kan ik vanuit de praktijk zeggen. Niks mis met broeders en zusters die gezamenlijk eten en van gedachten wisselen.

Ik heb assurantie B en werk dagelijks met verzekeringen en andere bankzaken. Ik vind het ook een beetje gek, mocht dit voorkomen. De opstal verzekering, vaak verplicht bij het hebben van een eigen huis. Ook hier wordt het haraam verklaard, maar je begaat dus geen zonde als je verzekerd bent, mits dit verplicht is door het land waar je woont zoals de zorgverzekering bijvoorbeeld. Niet om het ťťn of het ander, maar als je mijn post nog eens doorleest, zie je dat ik geen positie inneem over het al dan niet haraam zijn van verzekeringen.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.