Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

De eerste vraag is natuurlijk waarvoor u het geld nodig heeft.

Nieuwe keuken, badkamer of dakkapel nodig? Zo'n verbouwing kan behoorlijk duur zijn. Het is heel eenvoudig te dure leningen de rode kaart te geven. Snel beoordelen of oversluiten voor u voordelig is. Hoe hoger het geleende bedrag, hoe groter de risico's bij een veranderde financiŽle situatie.

Binnen een vastgestelde looptijd met een vaste rente wordt er maandelijks afgelost en rente betaald. Er wordt een variabele rente betaald over het opgenomen deel en aflossen is boetevrij. Regelmatig zit in het rentepercentage een ophoging voor een verzekering die bij overlijden de schuld gedeeltelijk inlost. De aflossing van een lening kan op verschillende manieren.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.