Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Bij de vereffening kan de curator met veel problemen te maken krijgen.

Faillissement Curator Een faillissement kan enkele maanden duren maar soms sleept de zaak jarenlang. Vaak kunnen niet alle werknemers worden overgenomen. Indien het faillissement onterecht is aangevraagd, dan zal de aanvrager van het faillissement door de rechtbank worden veroordeeld om deze kosten te betalen. De medewerker hoeft geen opzeggingstermijn in acht te nemen, maar moet in beginsel wel opzeggen tegen de laatste dag van de maand.

Een soortgelijke oplossing als in een faillissement. Als u uw schulden niet betaalt, kunt u failliet worden verklaard. Wanneer de curator wordt tegengewerkt kan hij dwangmaatregelen treffen. Beveiligingsbedrijf Correctief in Franeker is failliet. Zestig mensen verliezen hierdoor hun baan, volgens de curator is er weinig hoop op een doorstart van het bedrijf. Die mogelijkheid ontstaat als er voldoende geld is om de schuldeisers een redelijk aanbod te doen. In de praktijk maakt de curator over die inkomsten echter afspraken met de schuldenaar. Inkomsten die de schuldenaar tijdens het faillissement geniet worden in principe bij de boedel gevoegd.

Bij een faillissement kan de Belastingdienst redelijkerwijs aannemen dat u de crediteuren voor een deel niet zult betalen. Toch lukt het regelmatig om een dergelijk akkoord te bereiken. De schuldenaar is verplicht om de curator van alle informatie te voorzien die nodig is. Hij zal hiervoor van de bankier een zogenaamde boedelkrediet bedingen. Het faillissement wordt geacht nooit te hebben bestaan. Daarbij dient hij toe te zien op de belangen van de schuldeisers. Bij de vereffening kan de curator met veel problemen te maken krijgen. Het faillissement wordt vaak gezien als eindstation.

De curator is de enige die nog handelend mag optreden. Hij stelt zo snel mogelijk een beschrijving van de baten en schulden op. De curator maakt een lijst van uw bezittingen en schulden. Op 19 januari wordt er weer een nieuwe veiling gestart met honderden artikelen, waaronder veel modelbouw items nieuwe serie!, veel nieuwe merkkleding, veel audio en video en notebooks. Wanneer de rechtbank het faillissement vernietigt is de nachtmerrie voorbij.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.