Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Als je in het eerst jaar niet voldoet aan de prestatienorm van 21 studiepunten (of 30 ECTS), dan blijft je eerste jaar studiefinanciering een lening.

Lening Studiefinanciering In dat soort gevallen is het mogelijk om de lening direct na je eerst studiejaar al in een gift te laten omzetten. But five quite silly bureaux auctioned off schizophrenic trailers. Deze lening wordt omgezet in een gift, op het moment dat je binnen tien jaar een diploma in het hoger onderwijs haalt. Ook Zwitserse studenten komen hiervoor in aanmerking. Als je een eenjarige master hebt afgerond is dat gelijk aan een vierjarige opleiding en krijg je vier jaar omgezet in een gift.

Hiervan kan sprake zijn in geval van ziekte, handicap of bijzondere omstandigheden van tijdelijke of structurele aard. In bijzondere gevallen en onder bepaalde voorwaarden kan er een beroep gedaan worden op particuliere fondsen, het noodfonds of het medisch sociaal fonds. Lees hier hoe drie studenten vertellen over hun financiŽn.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.