Schuldhulpverleners

Breng orde in de financiŽle wanorde!

Al vanaf jonge leeftijd leer je zo omgaan met geld.

Ook kan je natuurlijk geld van je rekening halen bij de bank. Omdat kleren kopen best duur kan zijn zal je meer keuzes moeten gaan maken. Mochten de ouders derhalve hierover van mening veranderen, dan is dat altijd mogelijk. Belastingen worden namelijk altijd van je loon afgetrokken als je wit werkt!. Als je niet goed met geld om kan gaan, het graag uitgeeft, kun je beter geen creditcard nemen. Voor wie wil afwijken van versterferfrecht zie daar. Ook op deze rekening kan je sparen maar je kan er ook geld vanaf halen. De studiefinanciering die je krijgt wordt geregeld via de Informatie Beheergroep IB-Groep in Groningen. Zo hebben jongeren vaak een spaarrekening of een betaalrekening. Deze tegemoetkoming bestaat uit een basistoelage en eventueel een tegemoetkoming in directe studiekosten.

Je zal dan zelf met je ouders afspraken moeten maken over hoe zij gaan meebetalen. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Al vanaf jonge leeftijd leer je zo omgaan met geld. Spreek af wanneer je terugbetaalt en houd je aan die afspraak. Heb je geld uitgeleend maar niet teruggekregen? Vraag er om en maak duidelijk dat je je geld terug wilt. Kleine bedragen voor een blikje fris, maar ook grotere bedragen.

Hulp bij schulden

Schuldhulpverlening komt voor in veel verschillende vormen. Het voordeel van aankloppen bij officiciŽle instanties is dat je zekerheid hebt dat je professioneel geholpen wordt, en dat er veelal gewerkt wordt met een gedragscode en klachtenrecht. Ook zul je niet hoeven te betalen voor deze schuldhulpverlening: dit is wettelijk verboden. Als je bij ťťn van die officiŽle instanties aanklopt, zullen ze eerst allerlei informatie van je willen. Je krijgt een aanvraagformulier of een intakegesprek waar je veel vragen moet beantwoorden over je schuldensituatie.